top of page

Werkwijze - maatwerk

Kennismaking

Als we gaan starten met een maatwerk Kür op Muziek vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Dit kan fysiek, maar kan eventueel ook online. Tijdens deze kennismaking bespreken we de belangrijkste compontenten die nodig zijn om het verdere traject vorm te geven. Denk hierbij aan het niveau, de choreografie, de muziekstijl, maar ook de sterke en minder sterke kanten van de combinatie. Dit laatste is enorm belangrijk omdat je bij het componeren van de kür de sterke kanten extra kunt benadrukken.

Choreografie

Na de eerste kennismaking en het vastleggen van de basiscomponenten wordt de choreografie uitgeschreven. Dit kunnen wij voor jou doen, maar dit kun je uiteraard ook zelf doen. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de verplichte onderdelen en de lengte van de kür. Als de choreografie af is zal de kür een aantal keer gereden moeten worden. Enerzijds om de duur te bepalen, anderzijds om te bekijken of de lijnen die gereden moeten worden logisch en haalbaar zijn. Er kan dan ook altijd nog besloten worden om een extra moeilijkheidgraad toe te voegen.

Muziekkeuze

De keuze van de muziek (genre) bepalen we samen. Het is belangrijk dat de muziek niet alleen past bij jouw smaak, maar dat deze ook past bij het paard. Hierbij letten we onder andere op de energie en uitstraling van de combinatie. Omdat de muziek volledig op maat wordt gecomponeerd is vrijwel alles mogelijk en denken we hier graag in mee.

Beeldmateriaal

Zodra de kür een aantal keer is gereden komen wij langs om deze te filmen of lever je zelf een film aan van de proef. Hierbij is het belangrijk dat de video van goede kwaliteit is en dat het paard en de rijbaan goed in beeld zijn. Kies je voor het uitbesteden, dan komen wij jouw kür filmen met een professionele camera. Al het beeldmateriaal wordt jouw eigendom. 

Muziek Componeren

Tijdens dit traject zullen wij steeds korte fragmenten toesturen en vinden er meerdere afstemmingsmomenten plaats om er zeker van te zijn dat de muziek aansluit bij jouw verwachtingen. 

Oplevering

Wij leveren de muziek aan op USB . Daarnaast ontvang je van ons de film met de daaronder gemonteerde muziek. In deze film geven wij nog korte tips en adviezen met betrekking tot het rijden van de kür, zoals de herkenningspunten in de muziek. Tot een maand na de oplevering kun je (kosteloos) kleine wijzigingen laten doorvoeren. 

bottom of page